Biscotti oppskrift

108977-247

Så det var flere som gjerne ville jeg skulle legge ut oppskriften jeg brukte til mine "prøvekaker" i går, men jeg tror heller jeg legger ut en oppskrift de brukte på Frokost TV på NRK her om dagen. Den ser helt ok ut.

Biscotti:

(Ca. 40 stk.)

1 1/2 dl grovhakkede mandler, hasselnøtter eller pistasjenøtter

100 g smør, romtemperert

1 1/2 dl melis

2 egg

4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts revet sitronskall/appelsinskall
2 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

Varm ovnen til 200 grader. Visp smør og melis til en luftig masse. Tilsett eggene ett om gangen og rør inn resten av ingrediensene. Trill deigen ut til tre pølser og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek pølsene mitt i ovnen i ca 15 minutter, ta de ut og la dem avkjøles i noen minutter på rist. Skjær de opp i 2 cm brede stykker med en taggete brødkniv på tvers. Legg dem så tilbake på stekebrettet med den ene side opp. Stek dem videre i ca 5 minutter på hver side slik at de blir sprø. Avkjøl og oppbevar i beholder med lufttett lokk.

Regner med at man kan variere smakstilsettningene i denne oppskriften til det uendelige. Man kan kanskje tilsette kakao, likør, kardemomme, kanel og andre julekrydder, rosiner, sjokoladebiter, kaffe osv.

Fant en oppskrift et eller annet sted med sjokolade og chilli ! Den hørtes morsom ut - den skal jeg prøve ;o)

2 kommentarer

cia

25.11.2006 kl.17:37

jag är en stor älskare av biscotti, allt som är italienskt smakar bra.

Elin

23.04.2014 kl.14:16

Hei Ingveig!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,

Elin

Alleoppskrifter.no

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits