"Så gjør vi så når vi vasker vår ovn...?!?"

I dag var det bestemt at stekeovnen skulle få seg en rundvask før jul. Det skal liksom gjøres det også før det kan bli jul i huset.

108977-300

Og slik så den ut før mor satte i gang med skurebørste, vann og klut. Har forresten et lite tips til de som strever med å få stekeovnen ren inni.

108977-299

Fikk nemlig anbefalt et produkt for noen år siden som jeg ble veldig begeistret for. Det heter "Ovnsrens" og kommer fra JIF famillien. Den finnes ikke til salgs i vanlige dagligvarebutikker. Jeg får kun tak i den i BINDERS butikkene. Den er egentlig tenkt til bruk i storkjøkken, men jeg synes kjøkkenet mitt er stort nok jeg.....hi, hi. Denne kan i hvert fall trygt anbefales. Man varmer opp ovnen til 50-70 grader, skrur den av og sprayer dette på og lar det godgjøre seg en halvtime. Så er det bare å tørke av både brente flekker, fett og annet som måtte befinne seg i stekeovnen. Man kan nok også bruke den på platene og ristene.

108977-301

Og uten mat og drikke duger en vaskekone ikke ! Så når ovnen var ferdigskrubbet så vanket det lefsen med sylte på til kveldsmat. Nam, nam dette er noe av det beste jeg får, så da må det jo være lov å prøvesmake litt før jul. Har ikke helt funnet ut hvem som lager årets beste sylte, men jeg har endt opp med å kjøpe den fra Nordfjordkjøtt - synes den er veldig god på smak, og uten for mye fett. Sylta til Gilde har jeg ennå ikke smakt, men i fjor var den altfor sterkt kryddret etter min smak. Noen som har prøvd den der ute ?

7 kommentarer

Mita`s hjørne

15.12.2006 kl.23:27

Yes, da er det bare å finne nærmeste Binders butikk, for ovnsvask er et slit i vårt hus iallefall - skrubbe og gnikke...huff a meg...tusen takk for tipset...Ha ei flott helg..

Virre

15.12.2006 kl.23:28

Hei! Mmm...det så godt ut med sylte. Gleder meg til neste helg for da skal julepålegget smakes på her i huset også. Så hyeggelig at du likte løperen. De snekrystallene ja,det er altså ingen hemmelighet hvor jeg fant de. Glemte bare å nevne det i innlegget. Men for noen uker siden så var det jul i bladet Hjemmet nr48/06. Så da jeg leste det hos mamma måtte jeg snike til meg en oppskrift på tøfler og forskjellige snøkrystaller.

Kari

15.12.2006 kl.23:30

Sylta fra Gilde smaker godt den. Men jeg misunner deg lefsa,her i vest er den ikke enkel og finne i butikkene.

elin1976

16.12.2006 kl.07:43

Ovnen må jo bare desidert være det værste å vaske i hjemmet(også do da). Jeg takker og bukker for tipset. Jeg har store problemer med å få min ren. Nå skal jeg til Binders (rettere sakt jeg skal sende mannen til Binders. he-he) å handle denne. Ha en fin lørdag:o)

Karna

16.12.2006 kl.11:32

Så flink husmor du er da...Tror ikke det blir vasket noen vinduer her i huset til jul, er jo storm hver dag, og vinduene blir dekket av salt fra sjøen, får ta de innvendig...Nam, som dere koste dere i går med god mat!!Ha en fin lørdag!

Kjersti Elisabeth

16.12.2006 kl.21:08

Blir nok ikke vasket noe ovn her på en stund,kjøpte oss ny no da vi pusset opp kjøkkenet !!Men skal nok kjøpe meg en Jiff og ha på lur :) Ha en fin helg :)

Leah

17.12.2006 kl.12:03

Så flink du er! Kommer du over og tar min etterpå ;-)

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits