Noen hobbyideer fra meg til deg.....

Hei alle og godt nytt år. Vinteren kom og gikk igjen uten et eneste blogginnlegg fra meg. Med den grå og våte vinteren vi har hatt her på Østlandet så har ikke lysten til å blogge vært til stede. Jeg har hatt mer enn nok med å komme meg gjennom hverdagene og overskudd til annet har det bare ikke blitt. Men nå begynner dagene endelig å bli lysere og lengere så nå skal dere ikke se bort fra at det kommer et nytt innlegg eller to fra meg i tiden fremover. Den som lever får se, men det er i alle fall intensjonen min ;o)

Vet ikke om dere er som meg, men finner jeg en morsom ide på nettet så lagrer jeg siden jeg fant den på i tilfelle jeg vil gå tilbake til den ved en senere anledning. Etter hvert har denne "hobbyide" mappen på datamaskinen min begynt å bli ganske full av ulike ideer så jeg tenkte kanskje jeg kunne dele noe av innholdet med dere fremover. Her er det litt av hvert som jeg har kommet over i min evige søken etter inspirasjon på nettet - så kanskje du også kan la deg inspirere av mine funn ! Gjør oppmerksom på at dette ikke er mine ideer så jeg skal ikke ha noe kredit for om det er gode eller dårlige - det må du selv avgjøre.

Den først ideen jeg vil dele med dere er dette utrolig søte fuglehuset i papir som man kan lage selv;

Jeg bare elsker fasongen på dette lille huset med sine avrunede vegger - ser nesten ut som et lite "tykt" hus som har spist for mye søtsaker !
Jeg elsker også fargen de har brukt på kartongen til huset - denne turkise fargen er en av mine absolutte favoritter for tiden. Den er bare så fin sammen med kraft kartong og brunt !Du finner fremgangsmåte og mal på denne siden om du er interessert i å forsøke å lage et fuglehus selv -
http://nicholeheady.typepad.com/capture_the_moment/2009/05/introducing-bird-watching-additions.html
Jeg har enda ikke forsøkt å lage det, men tror nok at dette blir et av mine påskeprosjekter i år. Ser det for meg i flotte pastellfarger fyllt til randen med påskegodis og en hyggelig tag med påskehilsen til mottakeren. Kanskje et alternativ til årets påskeegg ? Jeg skal i alle fall forsøke - bilder kommer av mine forsøk etter hvert.

Neste tingen jeg vil dele i dag er også påskerelatert, nemlig denne super søte påskeesken;Her trenger du kun en skriver, en saks, bånd og litt lim for å lage denne kurven. Du finner fremgangsmåte og mal på denne siden -http://melissaesplin.com/2010/04/easter-egg-basket-printable/
Stort enklere kan det jo ikke bli.En super liten eske om man f. eks vil overraske sine arbeidskollegaer med litt påskegodt eller noen annet påskegodt. Eller som de sier på nettsiden vil være en super hyggelig liten kuverthilsen om man skal arrangere en påskemiddag for gode venner eller familie. Tenk en slik på hver tallerken fyllt med godis, påskekyllinger eller noe annet smått og godt - da ville garantert gjestene blitt imponert ! Så vær så god - ideen er herved din !

En mega søt alternativ til påskeegget er denne kurven full av "påskegulerøtter" man kan lage selv;

Ikke et helt enkelt prosjekt, men detaljerte instrukser finner dere her - http://www.splitcoaststampers.com/resources/tutorials/carroteasterbasket/
Som dere vil se er det en noe møysommelig prosess med mange elementer for å komme i mål, men jeg synes hele ideen er bedårende. Som dere vil se er det i dette prosjektet brukt ferdige, fylte gulerøtter, men slik får man jo ikke tak i her - så jeg googlet videre og fant en måte man kunne lage egne gulerøtter på ved hjelp av oransje kartong slik som dette;Du finner fremgangsmåten her - http://www.niftythriftythings.com/easter-carrot-napkin-holders/

Hvis ikke kan man også lage gulerøtter av kaffefiltre slik som dette:Fremgangsmåten får du her - http://urbancomfort.typepad.com/urban_nest/2012/04/coffee-filter-flowers-and-carrots.html 
Er vel ikke så masse godteri som får plass i en slik "gulerot", men til sammen får man jo åtte gulerøtter i denne kurven - så noe godteri blir det uansett !

Mitt siste tips for i dag er for de av dere som heller liker å arbeide i stoff i steden for i papir. For dere kom jeg over denne søte påskekurven i lin som man kan sy selv;Fremgansmåte og mål finner dere her - http://nanacompany.typepad.com/nanacompany/2011/04/a-tisket-a-tasket-a-fabric-easter-basket-tutorial-for-you.html 
Jeg vet at målene på denne siden er i inches, men det finnes mange fine sider på nettet hvor man enkelt kan få regnet om fra inches til cm. Men jeg har lært at en inch er det samme som 2,54 cm. Så da er det bare å gange opp så får man målene i cm.Og oppe i kurven kan man jo legge noen dekorerte påskeegg, eller så kan man jo faktisk også sy noen egg ! Og det er helt sikkert plass til litt godis også ! Uansett mulighwetene er mange.

Dette var noen av mine mange tips som ligger og venter på deg - følge med i dagene fremover da kommer det enda flere gode hobby ideer og tips. Jeg har som sagt maaaange å ta av ;o) Håper du synes noen av dem er inspirerende og får deg til å prøve dem ut. Jeg vet i alle fall at tiden frem til påske blir hektisk her i huset om jeg skal rekke å teste ut alle de flotte ideene jeg har liggende.
Ha en fortsatt fin dag alle sammen !

3 kommentarer

Myiie - en mammablogg

27.03.2014 kl.13:05

Så mye fint:) Supre tips!

Inger-Lise

01.04.2014 kl.09:41

Koselige innlegg i bloggen din. Takker også for besøket i min blogg

Lena_J

02.04.2014 kl.19:14

Mange herlige ideer. Kjenner meg så igjen i det og ha en ide mappe på pc altså.. .Jeg føler at min snart skal sprenge pc min.. *ler* Og jeg er ikke flink til og gå inn der og ta tak i det. Mye enklere og surfe blogger og drømme seg bort. Men nå er våren her, så nå må vi sette oss ned og få laget noe eller hva ;-)

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits