Årets juleverksted gjennomført.....check !

Da har årets juleverksted offisielt gått inn i historien, og nok en gang ble det en hyggelig dag sammen med både store og små. Dette er etter mine beregninger det sjette året vi har dette verkstedet, og for min del kan vi godt holdet på til unga blr myndige og litt til - for dette er koselig !!
Tradisjonen tro startet vi også denne gang med pynting av pepperkakehus, men nytt av året var at det var hjemmelagde hus og ikke "kjøpehus" fra en av de store dagligvarekjedene...!! Riktig søte små hus, og så klart et til hver.....

Over er noen bilder fra selve bakingen av husene. Dette ble IKKE gjort i dag, men for noen dager siden. MEN pyntingen ble gjort i dag, og for noen flotte hus det ble !! Ikke rart når vi hadde bordet fullt av så flott og fristende pynt !I år hadde vi også bakt "takstein" til husene i form av bitte små hjerter som ble lagt på hustakene med melisglasur som lim. Her er "taktekker" nummer en i gang med å gjøre huset presentabelt og "vanntett" ;o)

Deretter ble taksteinene sirlig pyntet med NonStop i vakre farger !Før man tok fatt på resten av den kreative prosessen med å få huset akkurat slik eieren ville.

Det er ikke et ekte pepperkakehus før man ser mer pynt enn man ser pepperkake ! Det skal være litt som et "heksehus" sa et av barna i dag - og det synes jeg passer perfekt ! Pyntet til trengsel, men med masse hjerterom for både skumnisser og seignisser i pipa. Riktog flotte ble de !
♥♥♥
Neste post på programmet var som i fjor litt baking, og i år ble det bakt Serinakaker. Greie kaker som er supre å lage sammen med barna.Man ruller en pølse av deigen og skjærer den i passe biter......Ruller deigen så til kuler på størrelse med en femkroning......Trykker de lett på toppen med en gaffel. Pensler dem med eggehvite og strør den med perlesukker og hakkede mandler.....Så klare for ovnen.....!
Ut kommer så søte kaker klare til å gi bort til besteforeldre. tanter og onkler. Men hva skal man pakke slike gode kaker i for å gi dem bort ? Vårt løsning ble å lage søte pepperkakehus i papp som barna selv fikk pynte som de ville. Fant nemlig en super mal på nettet som bare var å skrive ut på farget kartong, så dette var super enkelt. Og se så fine husene ble;

Taket på huset er løst og til å løfte av, og selve huset har akkurat plass til en 8-10 Serinakaker som barna da kan gi bort til jul. Selvlaget er vel laget spør du meg ! Kan vel tenke meg at mottaker setter pris på en slik flott gave som innbyr til kake-kos i romjulen ;o) Blir nok muligens til at vi må lage noen flere hus fremover mot jul, for vi rakk bare tre i dag. Men det er jo ingen sak - vi har mer brun og rosa kartong på hobbyrommet, så kom igjen !
♥♥♥
Det var noen glimt fra vårt flott juleverksted ! Hva med dere, har dere vært kreative i helgen ?

Én kommentar

Emilie&Linda-mor&datter <3

03.12.2012 kl.14:01

Å, så koselig :) Vi har ikke bakt enda, men vi må jo lage pepperkakehus snart. Flott ditt var :)

Ha en fin dag, og du? Fin blogg! :)

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits