En liten påskeeggekartong.......

En kjapp liten ide til dere som trenger en liten "påske-hobby-ide" som ikke koster for mye. Man tager en tom eggekartong av valgt størrelse og farge. Mine er som dere ser av forskjellige farger alt etter som hvilken butikk jeg har kjøpt egg i. På Rema og Rimi finnes det i alle fall egg med kartonger i rosa,  hvit, gult, blått og grønt - så her er det bare å velge som favoritt !Så tar man av den etiketten som sitter på eggekartongen - ikke det enkelste på alle for det er brukt MYE lim på enkelte kartonger. Men man gjør så godt man kan og fjerner så mye man kan. Det beste er om man klarer å fjerne en helt etikett slik at den ikke går i stykker for man trenger en"mal" å tegne etter når man skal kle eggekartongen igjen.Man legger da denne "malen" på et valgt dekorark og tergner rundt med en blyant og klipper ut. Man får da en slik;
En perfekt ny "etikett" klar til å limes på kartongen....."Ferdig" og klar for å dekoreres med all verdens "påske-stæsj".... Og slik ble en av mine seende ut ferdig pyntet;"Man tager hva man haver" er det noe som heter - og det er nettopp det jeg har gjort. Har brukt et gammelt påskebilder jeg har funnet på nettet, noen fjær, en tekstramme, litt bånd, noen knapper, et par kakeservietter osv. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Litt "glitter" gjør seg alltid på et kort synes jeg......Inne i esken har jeg klippet silkepapirt i passende farger i tynne strimler  og fyllt kartongen med dette. Gir en "myk" pute for eggene som skal bo i kartongen. For bildes skyld har jeg brukt vanlige hønseegg fra kjøleskapet, men de blir nok byttet ut med sjokoladeegg ala Kinderegg eller noe annet godt jeg finner. Mange muligheter her altså. Mmmmmmmmmmmm !!!
Så da vet du hva du kan gjøre neste gang du står med en eggekartong i hånden og er klar til å kaste den i papirgjennvinningen - lage heller en "påske- eggekartong" til en god venn ! Lykke til og fortsatt god påske !
Kartongen min er med i Vintage Utfordringen nr. 38 - Genbrug/Resirkuleirng

5 kommentarer

Christin

06.04.2012 kl.20:32

Glad Påsk!!

07.04.2012 kl.13:54

Så flotte de var. Har tatt vare på noen små kartoner med tanke på at jeg sikekrt kunne bruke de til noe.

Er sjelden jeg kjøper egg i små kartonger fordi det går så mye egg her.

Takk for tipset og fortsatt god påske til deg :)

Heidi

11.04.2012 kl.13:19

Nydelige prosjekter!

Takk for at du deltar på Vintage utfordringen:)

Klem, Heidi:)

Nelle

18.04.2012 kl.00:44

Denna blev verkligen läcker.

Tack för att du deltar hos Vintage Udfordring.

Kram Nelle

Marte

01.05.2012 kl.21:43

Hei! :) Tusen takk for veldig koselig kommentar i min blogg! Det setter jeg stor pris på!

Så hyggelig at du likte den klare dymotapen. Den har jeg kjøpt på ebay, søk på "dymo clear" så får du opp pakker på 3. Det er desverre bare 1 klar, men de to andre er pastellfarget, rosa og lyseblå. Kjempesøte de også! Lykke til i jakten, og si ifra dersom det blir umulig å finne - så kan jeg nok hjelpe deg... ;) Klem fra Marte

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits