Juletrær av papir, så enkelt at selv barna klarer det......

Har nok en liten "tutorial" å dele med dere i dag. Har funnet ideen et eller annet sted, men husker ikke hvor - bare hvordan man gjør dette. Det er altså snakk om en slags "origami-juletre" som er så enkelt å lage at selv barn ned i ganske lav alder klarer dette ! Så da er det jo ingen sak. Har testet det ut på husets prinsesse som er syv år, og det gikk lett som en plett. Så her har du ideen til årets julekort som barna kan være med å lage.
Alt du trenger er mønster-, eller ensfarget kartong eller ark. Her er det faktisk enklere om man benytter en litt tynn kartong, eller vanlige fargede ark.Du begynner med å kutte remser som er 6, 8, 10 og 12 cm brede.Så kutter du disse remsene opp i kvadrater som måler 6 x 6 cm, 8 x 8 cm, 10 x 10 cm og 12 x 12 cm.I stigende rekkefølge blir det da seende omtrent slik ut når du har fått kuttet ferdig. Så begynner brettingen.Først bretter du hver kvadrat på midten slik.Så åpner du den og bretter på midten andre veien slik.Så åpner du den igjen og bretter på midten på skrå slik at du går en trekant slik.Så åpner du igjen og bretter mot midten andre veien så du får en trekant.Så skal du brette inn "hjørnene" slik at du får en trekant som ser ut som på bildet over. Litt vanskelig å forklare med ord, men jeg håper dere forstår...Sett unden i fra ser trekanten slik ut nå....Så bretter man den øverste lille fliken på skrått inn mot bidtstreken.Så bretter man den andre lille fliken mot midten slik at den møter den som allerede er brettet som på bildet over, og "vips" er man ferdig med første del av juletreet. Brett så de andre tre kvadratene på samme måte og du vil ende opp med dette;Fire juletrebiter klare til å settes sammen.....

Og slik ser de ferdige treene ut. Jeg bruker en liten glue dot, eller lim mellom de ulike lagene slik at de sitter lett sammen før jeg gjør noe mer med dem. For å sette dem sammen putter man bare den enes spisse inn i juletredelen som er større, og slik fortsetter man hele veien til toppen. Og man får et søtt, lite juletre klart til å monteres på et kort, eller en scrappeside.... Super enkelt, ikke sant ?
Så når du først er i gang hvorfor ikke brette noen flere juletrær..??Iveren tok vist overhånd for meg og jeg endte opp med en haug med juletre-deler: Men skitt au - da har jeg jo juletrær så det holder en god stund fremover ;o)Jeg har valgt å bruke matchende mønsterark i til disse juletrærne, men her er det bare fantasien som setter en stopper. Her kan man bruke hva slags papir man vil - de blir fine uansett !! Alt jeg har igjen på disse er å lage en stamme til treet og kanskje en liten kasse foten kan hvile i. En stjerne i toppen må nok også til - jeg må bare få bestemt meg for hvordan det skal gjøres. Kommer tibake med bilder av de ferdige kortene når jeg har tenkt ferdig.
I mellomtiden håper jeg noen der ute fikk lyst til å forsøke dette, jeg garanterer suksess !
LYKKE TIL !!

2 kommentarer

24.10.2013 kl.20:29

Så artig, fikk lyst til å prøve. Kan jo brette for de minste barna, dermed kan deres oppg være å prøve å sette sammen :)

lol

18.12.2014 kl.13:15

så gøy da

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits