Som dagene går + en liten hemlighet.....

Så kom regnet igjen og vi holder oss innendørs her på Østlandet. Har begynt å jobbe igen etter ferien så det er i grunnen greit med dette været da man uansett må tilbrunge dagene innendørs.Været skifter jo nesten fra dag til dag og det ser ikke ut til å lande på hverken det ene eller andre. Noen god sommer kan man jo ikke si at det har vært værmessig, men hyggelig har man jo hatt det allikevel. Og litt shopping har man jo fått tid til da strandværet har glimret med sitt fravær !

For de som så mitt forrige innslag om besøket på den svenske "Bästkusten" vet at jeg ikke klarte meg med bare et handlestopp på den turen. Dere skjønner at ca. femten minutters kjøring fra Mollösund ligger det et lite "shoppingparadis" midt inne i den svenske skogen hvor det valfartes til fra både nær og fjern. Jeg har vært på dette stedet noen ganger nå, og jeg koser meg hver gang. Stedet heter "Göksäter" og du finner det midt inne på øya Orust på den svenske vestkysten.Det er i grunnen et slags "varehus" hvor man kan få kjøpt alt mellom himmel og jord. Konseptet er vel det at denne Arvid Eriksson (eller hans etterfølgere ..?) kjøper opp konkursbo og restlagre med litt av hvert for så å selge varene til en billig penge i sitt varehus på Orust.Selve varhuset består av mange hus med en sammenlagt salgsyte på svimlende 5500 kvm ! Om dere går inn på nettsiden til Göksäter her - finner dere ut mer om dette fantastiske stedet. 
Noe av det som selger er skikkelig "harry" og "plastikk", men noen ganger kommer man over en "skatt" eller to. De har mange ulike avdelinger (stoff, glass/porselen, leker, klær, verktøy/redskap, hagemøbler...... osv) så det er maaange muligheter for å finne noen som kan få bli med hjem.
I år ble det ikke så mye handling på meg, men noe fant jeg så klart....Der bakerst ser der mitt nye zinkhus til levende lys. Huset er i størrelse STORT så det ruver godt i vinduskarmen, men jeg syns slike hus er så flotte at jeg bare måtte ha et. Til venstre for det er søtt lite fuglehus i hvitt klart for innflytning..... Huset står nå til pynt i stuen , og jeg håper for all del det ikke dukker opp noen beboere som vil flytte inn...!! 
Til høyere for zinkhuset noen små kjekke plastbrett som kan brukes som påleggsfat eller annet ved frokostbordet. Eller så er det akkurat plass til to knekkebrød med brunost på disse - for det har jeg testa ;o)
Til høyere foran ligger nye kjøkkenfag i lin med flott hjertemonogram. Det samme monogrammet som finnes på det to søte linposene som ligger ovenpå. Til venstre nye grytekluter og en ovnsvott (....heter det forresten det..??)Her et lite nærbilde av mine nye gardiner og de søte linposene som etter hvert nok skal fylles med lavendel...
Gardinfageet kostet den nette sum av 179,- svenske kroner som er noe slikt som 150,- norske. De søte posene kostet 10,- svenske kroner, altså 8,50 norske ! Lønner seg ikke å sy selv da vet du ..!Gleder meg til høsten da disse gardinene skal opp !Utover det ble det litt annet smått og godt blandt annet litt scrappe ting her med noen nye klistremerker og blomster. Ny stiftemaskin og konvolutter fikk også bli med hjem sammen med meter på meter av blonder og dekorasjonsbånd. De har et kjempeutvalg av blonder osv. til en meget gunstig pris, så her er det morsomt å snoke. Jeg kommer alltid hjem med meter på meter med nye blonde og bånd som jeg bruker til ulike hobbyprosjekt og annet. Jeg bare elsker slike vakre bånd og ideene begynner å syde med en gang jeg ser dem...... 

Apropos hobby som kommer her en liten sniktitt på et bilde jeg driver å forsøker meg på. Det er en kombinasjon av maling og decoupage, men vet ikke helt hvor de ender....Jeg skulle så gjerne hatt noe tekst på bildet og jeg driver å fundere om dagen på hvordan jeg skal gjøre det. Jeg er ingen flink person på frihånd, så det er utelukket, så nå er ideen at jeg skal overføre tekst ved hjelp av et slags "overføringslim" jeg hadde stående som vistnok skal fungere. Man printer det man vil ha speilvendt på et vanlig ark, for så å påføre dette limet og sette hele herlighetene fast der man vil. Så må det hele tørke godt før man bløter baksiden av papiret og "gnir" dette vekk på et vis mens papiret er vått. Selve teksten skal da vistnok bli igjen og bare arket smuldres opp og tas bort....... Høres spennede ut så jeg tror nok jeg må prøve det. Finner sikkert en YouTube vider som forteller meg hvordan.....hi, hi ! Skal holde der oppdatert på hvor det hele gikk....

Én kommentar

paafyll

28.07.2010 kl.12:51

her var det da mange skatter:-) mye hygge også fremover....godt å ha noe å pusle med i dette været...

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits