Har du vært på "Saltkråkan" noen gang...??

Jeg har vært på et alldeles vidunderlig, nydelig sted for et par dager siden som jeg bare MÅ dele med dere.....
Stedet heter Mollösund og ligger på øya Orust rett utenfor Uddevalla i Sverige. Jeg har nemlig en god venninne som har feriehus på denne øya og jeg har vært et par dager på "husmorferie" hos henne fra tirsdag til torsdag denne uken. På onsdag tok hun meg med på en liten utflukt til denne perlen og jeg fallt pladask. Tenk deg "Saltkråkan" - seriøst så ventet jeg å treffe både Tjorven, Båtsmann og Malin på min vandring rundt i denne svenske skjærgårdsidyllen. Bildene kan IKKE gi dere den rette stemningen, men se og nyt sier jeg !!På "taket" av denne idyllen er det et utkikkspunkt som var første stopp på vårt besøk - og her har dere utsikten ! Røde teglstenstak så langt øyet kunne se, blå himmel, svaberg og sjø for å gjøre bildet komplett. Tok pusten fra meg ;o) Dette var utsikten sørover i retning Gøteborg............og utsikten nordover mot Lysekil og Strømstad for de som har peiling på svensk geografi. "Breathtaking" som amerikanerene ville sagt.... Fra vårt utkikkspunkt på "taket" av Mollösund zoomet vi inn på de søte, søte små husene der nede i "byen". Og etter å har forsiktig steget ned på gatenivå igjen var det tid for å ta en liten vandring og se nærmere på alle de søte små husene i denne skjærgårdsoasen. Jeg ville spesielt ta en nærmere titt på det søte huset i rødt på midten av bildet over - ser det ikke idyllisk ut ??Og her er det i all sin svenske småbysjarm ! Jeg var solgt ! Her vil jeg bo .....Eller kanskje jeg heller skulle bo herskapelig og flott her ..?Eller i et av disse hvite med utsikt rett mot havet og skjærgården ? Problemet er hvilket skal jeg velge ??Eller hvorfor ikke der ute helt ytterst til høyre i det søte hvite huset på odden komplett med egen rød fiskebod med uteplass ??Eller hva med å BO i en rød fiskebod ....?Eller kanskje du heller ville bo i dette røde, eller kanskje det gule der fremme, eller det hvite, eller eller eller....
Slik kunne jeg fortsatt og fortsatt. Overalt hvor vi vandret frem dukket det opp det ene søtere huset enn det andre. Jeg fomelig løp fra siden til side og tok bilde etter bilde. Overalt fant jeg flotte og sommerlige motiver som dette...Verdens søteste postkasse....En sniktitt ned en av de små sidegatene....En mintgrønn husvegg med vakre rosa og veldig sommerlige pelargonier....
Apropos blomster så skortet det ikke på blomsterprakten rundt disse husene - se bare på alt dette vakre vi også fant på vår vei....Rosa klatreroser på vakre hushjørner...Et "hav" av en rød klatrerode på et annet vakkert hushjørne.....En viltvoksende og romantisk liten hageflekk.......Nydelig lavendel.......Mer nydelige rosa rosebusker.....En liten "close-up" av de vakre, vakre rosene....
Og når vi vendte nesen ned mot vannet og bryggene fant vi båthavna som var VELDIG full av båter fra både Norge, Sverige, Tyskland, Danmark osv. Helt tydelig et populært stopp langs svenskekysten dette....Aaaah - sommeridyll !
Langs bryggene snublet vi over en aldri så liten "ting & tang" butikk også som vi bare måtte ta en tur innom. Selve butikken var vel bare for et kott å regne, men du og du så yndig. Den var kanskje toppen på tre ganger to meter, men det var plass til masse "snadder" allikevel......Dette er er bilde fra utsiden - hvite søte hyller med yndige små saker.....Og inne i den bitte lille butikken flere hvite hyller fra gulv til tak med mer nok "øyegodt"....
Jeg måtte så klart handle litt og en rosa flott mugge ble med hjem - du ser den på nest øverste hylle på bildet under.....Den var fra danske Ib Laursen og kostet den nette sum av 179,- svenske kroner som er noe slikt som 150,- norske ! Synes ikke det var så ille. De hadde som dere ser på et av bildene litt høyere opp søte krus og skåler i samme design, men jeg kjøpte ingen. Flink pike !!
Ved enden av brygge fant jeg kanskje stedets søteste hus og dette ble liksom "toppen av kaka" for meg. Slitent og skjevt, men med tonn av sjarme fallt jeg pladask ...., igjen.....!!Har dere sett noe søtere hus noen gang..??
♥♥♥Komplett med sjarmerende og rustikk "blondekant" på toppen.....
Det så ikke ut som det bodde noen der for øyeblikket da hagen var gjengrodd, plastpelargoniene i vinduene var sterkt bleket av solen,  og det lå døde fluer i alle vinduskarmene... Det så ut som et hus som trengte litt TLC - "tender, love and care" som de sier i USA. Og jeg hadde ikke hatt noe i mot å ta vare på det for om mulig for en stakket stund få lov til å bo midt i settet av "Saltkråkan" !

Så bor du nær svenskegrense og Bohuslän kan jeg trygt anbefale et besøk i Mollösund - en svensk skjærgårdsidyll du vil lengte tilbake til garantert. Det gjør jeg !
Fortsatt god sommer til alle hvor enn dere måtte være ;o)
Stikkord:

4 kommentarer

Kari

17.07.2010 kl.14:34

WOOOOOOWWWWWWWWW...

Ja hva kan man si... Så utrolig vakkert !! For en plass, for noen hus, for en natur !!!

Og vi sier at den norske skjærgård er den flotteste ?? Sier ei som bor midt i ;)

Ja her var det helt fantastisk !!!!

Jeg kunne flyttet rett inn i flere av disse herlige husene :)))

Hit vil jeg og... en gang ;)

Klem,Kari

Titti

18.07.2010 kl.21:07

Hei vennen- og takk for besøket! Veldig hyggelig å ha deg på besøk på "Bästkusten" - Ja her har vi det i grunn gangske så deilig får'n si.... skal si fra om noen hus blir til salgs... så kan jo du spare litt så lenge... klem fra Titti.

prinsesse elin

19.07.2010 kl.08:18

Sanna! Var du der! Vi skulle jo hatt truffet hverandre. Vi var en tur i Uddevalla men jeg visste ikke om dette herlige idylliske stedet. For et sted. Jeg ble litt satt ut for det er akkurat slike steder jeg bare elsker og forelsker meg i. En slik plass kunne jeg tenkt å flytte til.

Ikke for storT og ikke for lite men akkurat passe og en passe mengde mennesker.

Butikken er jo heller ikke å forakte ;)

Ha en nydelig dag og takk for du delte dette med meg. Klem fra Elin:)

19.07.2010 kl.20:30

Wow...for et skjønt sted.

Og takk for ferietips, tror jeg hadde likt med der.

Flotte bilder du delte.

Mvh Mimmi_leone

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits