En smart kortidè......

Ja, da Christin - her kommer "bruksanvisningen" på kortet jeg har snakket om ...!!!
Selve ideen har jeg stjålet fra den lokale hobbyforretningen "Anitas Gaver og Hobby" som har egen blogg du finner her.
Hun hadde et kult kort liggende fremme når jeg var der sist, og så klart måtte jeg se om jeg også fikk det til. Ser det ligger bilder av "orginal" kortet på butikkens blogg også, men her kommer min steg for steg presentasjon.Først tar man og finner frem et ensfarget basil ark i ønsker bakgrunnsfarge, samt et mønsterark med dekort langs sidene slik som her. Det var dette arket som var utgangspunktet for kortdesignen har jeg forstått.Så "skårer" man en brettekant midt på det ensfargede arket på 6 inches.Så snur man arket og "skårer" en brettekant til på den andre siden, bretter inn kantene slik at man sitter igjen med et ark som ser slik ut....Så skjærer/klipper man bort den firkanten som er øverst til venstre. Da blir det seende slik ut.Så skjærer/klipper man bort halvparten av den nederste firekanten til venstre på skrå slik at det blir seende slik ut....


Da er man ferdig med selve korbakgrunnen og kan begynne med mønsterarket. Dette skjærer/klipper man i fire like store deler midt på.

For å få til en kant rundt motivet når det skal limes på den blå bakgrunnen så skjærer jeg av ytteligere en halv inch rundt hver firkant for å gjøre dem litt mindre.Så tar jeg den nedre, venstre mønsterarkbiten og skjærer/klipper den på skrå midt på.Så sverter jeg kantene på mønsterarkbitene før jeg går videre. Jeg synes det blir finest. Så er man klar til å sette sammen kortet.Først velger man de delene av mønsterarket man vil ha på innsiden av kortet, inkludert den lille trekanten til venstre.Før man limer fast mønsterarket på trekanten til venstre må man finne en magnet som man kan lime under for å få kortet til å holde seg lukket.Man skjuler rett og slett den ene delen av magneten under mønsterarket. Så husk å få denne på plass før du setter fast mønsterarket.Så er det bare å legge på dobbelsidig teip og sette arket fast.Den andre delen av magneten skal på høyre side av kortet  når klaffen er lukket, det vil si på fronten om dere forstår. Denne skjules også under mønsterarket før man setter dette fast.Mer teip og på plass med det også .....Så med klaffen til høyere nede vil kortet nå se slik ut. Så lukker man trekanten over kortet mot venstre - og det er da magneten kommer til sin rett - kortet holde seg lukket og ser slik ut......Håper dere forstod dette, men stående ser det slik ut....Masse plass på innsiden til å skrive en lang eller kort hilsen. Og fritt frem til å dekorere litt eller mye. Jeg liker det enkle og siden jeg har invistert i en ny Martha Stewart sommerfuglpunch ble det enkle sommerfugler på mitt kort. Og som alltid litt klart glitterlim for å piffe det hele litt opp. Synes det ble riktig så flott jeg.

Vet ikke om det blir noe mer pynt på kortet, men jeg har kjøpt meg noen nye tekststempler med gratulasjonstekster, så kanskje en av de blir benyttet. Men det får tiden vise.

Vil med det bare få ønske dere alle en fortsatt fin helg ;o)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits