Søndagspusslerier, og noen kule scrappe tips.............

Etter torsdagens scrappekurs har jeg fått litt "blod på tann" og kost meg med noen timer i scrappe modus på søndags morgenen. Har sittet på YouTube og sjekket ut diverse kort-fremgangsmåter og skal si det finnes masse morsomt der inne. Kom over et innslag om hvordan man kunne lage sine egne scrappeblomster til å pynte opp på kort og scrappesider, så det måtte jeg jo teste med en gang.
Var en tur på Søstrene Grene forrige helg og hadde en pose fra dem liggende som jeg tenkte jeg kunne bruke til noe lurt. Så jeg startet med å punche ut sirkler med bølgete kant (strl 2,5").Så krøllet jeg sirklene sammen i hånden og rettet dem ut igjen slik at det ble litt "rynkete" om dere forstår. Så sprayet jeg dem med "Glimmer Mist" i fargen "coffe shop". Så lot jeg dem tørke.Sirklene på bildet over er ikke sprayet ennå, om det var noen som lurte !
Så punchet jeg ut en mindre sirkel (strl 2") med bølgekant av gamle boksider med fin skrift. Krøllet dem og sprayet også dem med Glimmer Mist - coffe shop.

Når både den store og den lille sirkelen hadde tørket helt sydde jeg dem sammen med en pen tråd og en knapp og slik ble resultatet.Den største sirklene bak og den mindre på toppen, en pen knapp, nål og tråd og så har man meeegt billige og dekorative blomster til sine scrappeprosjekt.

Vet ikke om dere ser det, men Glimmer Misten gjør slik at arket liksom "skinner" litt. Kjempe stilig effekt.


Jeg måtte så klart prøve en ev blomstene med en gang og laget en liten og romantisk tag. Brukte det jeg fant i farten og resultatet ble dette;Enkel brun tag i bunnen, på dette et lite blomsterkort jeg har kjøt på E-bay, en billett jeg fant på en nettside i går (skal fortelle hvor litt senere i innlegget), en hjemmelaget blomst og litt rosa blonde. Enklere kan det ikke bli.
Her er noen detaljer .....

Blomsten på plass. Ble litt "shabby chic" dette her - me like ;o)Det søte rosekortet har jeg som sagt kjøpt på Etsy av OlgaDesigns som du finner her. Dere MÅ bare ta en titt inne i butikken hennes - dette er sukkertøy for øynene. Man kjøper bare den designen man ønske av henne, betaler med PayPal eller kreditkort så får man designen sendt som pdf fil på e-mail. Så har man filen for alltid og kan skrive ut så mange eksemplarer man vil. Koster ikke mange kronene heller, og kvaliteten og servicen hos Olga er upåklagelig. Hun er bare helt topp ?For å få selve rosen til å skille seg litt ut, valgte jeg å legge på litt "Stickles" glitterlim som effekt. Brukte den klare med iriserende glitter i. Gir ingen markant farge strek, men kun tøff glitter effekt. Finnes et uttall slike glitterlim på markedet og de er bare helt topp. Jeg sverger til den klare som jeg brukte her, men har både rosa, blå og grønn i samlingen.Som jeg nevnte over brukte jeg en "billett" på denne tagen som jeg fant gratis på en nettsiden til en meget dyktif svensk dame her på fredag. Utrolig så mange snille menneseker det finnes der ute som gjerne deler med seg av gode design og ideer. Bloggen til denne damen heter "Miss Cutie Pie" og du finner den her. I venstre kolonne på bloggen hennes finner dere en link som heter "Top downloads" som dere burde ta en nærmere titt på. Det hun har gjort er at hun har designet ulike "print outs" som hun gir oss tilgang til å laste ned gratis via nettsiden hennes. Det var der jeg fant disse kule "billettene" som jeg har printet ut og benyttet i tagen over.Man finner filene, lagrer dem på egen PC og skriver dem rett og slett ut på litt stiv kartong for videre bruk. Så synes jeg damen gjorde noe meget kult. I steden for å bare klippe billettene fra hverandre og være fornøyd med det gjorde hun følgende;Hub fant frem "sømkutteren" fra sysakene, punchet hull langs den korte enden av billetten slik at arket ble seende slik ut...


(Bildet er lån fra nettsiden til denne damen)

Så brettet hun bare arket langs de hullete kantene og rev de fra hverandre langs "perforeringen" og klippet dem fra hverandre ¨på langsidene slik at de blir seende slik ut;Kule ikke sant ? Ser akkurat ut som ekte billetter man har dratt fra hverandre. Så krøller hun dem sammen, røffer opp de lange kantene og sverter dem slik ar de blir seende slike ut;Og "voila" en "godt bruket" billett til å bruke på scrappesider, kort eller annet du måtte ønsk. Kjempe morsomt og nesten helt gratis - me like a lot !!! Og herved  er også du invitert til å prøve. Som et lite tips så ligger det også billetter inne som du kan loade ned med masse julemotiv og tekster. Så legg siden henne inn under dine "favoritter" så kan du printe ut julebilletter når jule atter nærmer seg ;o)

Til slutt vil jeg kjapt vise dere noen andre papirblomster jeg har puslet med i dag. De skal brukes på noen konfirmasjonskort jeg tenkte å lage, men de får dere se senere.
Ønsker alle en fortsatt fin søndag !

5 kommentarer

Elisabeth

21.03.2010 kl.17:58

Helledussen så flotte de var! Du er kjempeflink. :)

Kreoline

21.03.2010 kl.18:04

Hei Sanna, så nydelig, ser du har fått dilla. Virkelig mye fint du kan få ut av dette her, flink er du. Hadde bare papir og saks vært mine venner så skulle jeg satt i gang, men vi har aldri likt hverandre, hihi. Godt å se at du koser deg, ha en fin søndagskveld og kos deg videre. Klem fra Mona.

Mai-Britt

31.03.2010 kl.18:06

Tak for et meget inspirende indlæg. Jeg var lidt usikker på om alle scrappetingene skulle pakkes frem idag, men det skal de altså nu:-)

Elisabeth

13.07.2011 kl.12:50

Så fine tips! Fikk masse inspirasjon :))

Suuperfin blogg foresten!

Ha fortsatt en fin dag!

Frk Bogstad

16.09.2012 kl.21:39

Wow, so masse flott. Takk for tips og inspirasjon. Eg skal gå til Olga og billettdamen med ein gong ;)

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits