Et tips til lørdagskvelden

Vi er midt inne i sesongen for asparges og butikkene tilbyr bunter til en ganske fordelaktig pris. Dette er sunt og veldig godt og min favorittmåte å tilberede dem på er som følger.

12 skiver speke-, serrano-, eller parmaskinke

24 asparges

100 gr smeltet smør

60 gr reven parmesan

1 sitron


   

Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær alle spekeskinkeskivene i to på langs. Skjær aspargesen i ca. 9 cm biter. Forvell disse raskt i kokende, lettsaltet vann. Klapp dem tørre. Pensle med smeltet smør og rull dem i revet parmesan. Snurr en skinkeskive rundt hver aspargesbit og legg dem side ved side i en smurt ildfast form. Kun et lagt etter hverandre. Strø på resten av parmesanen og nykvernet sort pepper. Stekes i ca. 7 minutter. Press litt sitron over og server straks.


108977-729

Mmmmm, med et glass godt drikke og godt brød er dette alt du trenger. Jeg anbealer at du lager noen ekstra for disse er faktisk veldig gode kalde også. Men jeg kan ikke garantere at du får så mange til overs, de er nemlig VELDIG gode ..;o)

6 kommentarer

Mia

22.05.2007 kl.22:40

Oj, det där såg ju kempegott ut alltså!

Ellie

23.05.2007 kl.23:15

Det så kjempegodt ut, skulle ikke være lov å komme med slike fristelser nå som jeg er så sulten! ;-)

Thea

24.05.2007 kl.00:02

Å det så godt ut... mmm...

de pottene har jeg letet etter, men i Bohus butikken her jeg bor var de til min fortvilelse ikke inne.. Tror det hadde blitt kjempelekkert med dem på bordet ditt... Selv om bordet "gjør seg" uansett:) Håper det er greit at jeg legger deg inn blant mine favoritter. synes siden din er så bra:) Ha en fortsatt fin kveld:) Thea

Mita`s hjørne

24.05.2007 kl.18:10

Mmmmmmmmmm så godt det så ut...

Skal prøve å lage dette en kveld snart...

Ha en flott kveld...

Annette

24.05.2007 kl.22:14

Synes så absolutt du skal kjøpe sånne potter på Bohus ja! Asparges høres nydelig ut...

Annicen

31.05.2007 kl.08:28

Asparges er jo bare nydelig, så denne varianten lager vi ofte nå her i heimen:oD Selv har jeg lagt min elsk på Parmaskinke istedenfor spekeskinke siden den ikke er så salt:) Å så godt som det er til fisk da. Ble kjempesulten her nå. Hehe.

Flott blogg forresten:) Ha en fin dag:D

Skriv en ny kommentar

Ingveig

Ingveig

47, Horten

Kategorier

Arkiv

hits